OVER-INEKE-banner-NEDERLANDS

Als biografisch coach komt mijn eigen biografie zelden aan bod, maar nu zijn de rollen even omgedraaid. Onderstaand eerst mijn thema`s en aanpak, vervolgens mijn c.v. in hoofdlijnen, te beginnen bij het heden.

Biografisch coachen
`Word je dat nou nooit zat om naar de levensverhalen van anderen te luisteren?` wordt mij regelmatig gevraagd. Het antwoord is altijd: `nee, absoluut niet! Elke biografie is uniek en spannend en ik kan me geen beroep voorstellen dat me meer voldoening en vreugde geeft dan dat van biografisch coach. Mensen op hun levensweg begeleiden is het mooiste wat er is. Omdat ik daarbij uitga van de levensfase waarin een client zich bevindt, noem ik mijn vakgebied vaak `levensfasenmanagement`. Na de opleiding tot biografisch coach die ik in Kassel (Duitsland) volgde, staan me verschillende gestructureerde methodes ter beschikking. Ik houd daarnaast van een persoonlijk en intensief contact met mijn clienten. Dat is een voorwaarde om samen diepgaand de paden te bewandelen die de biografie van de ander aangeeft.

Wetmatigheden in workshops
Naast het individuele werk met clienten geef ik met evenveel vreugde workshops en lessen over wetmatigheden in de biografie aan studenten en aan medewerkers van bedrijven en instellingen. Na mijn studie Nederlands gaf ik lange tijd les. De didactische vaardigheden die ik daardoor opdeed, kan ik nu goed inzetten. Mijn workshops bevatten altijd een kort theoretisch deel; daarna oefent iedereen individueel en in groepjes, waarbij de eigen biografie het materiaal biedt. Dit concept biedt structuur en geeft veel voldoening en inzicht omtrent de vraag: `wie ben ik?`
Ook het feit dat ik een fiks aantal jaren freelance voor Weleda Nederland en Weleda Duitsland werkte op allerlei terreinen, komt me nu goed van pas. Ik kan me hierdoor niet alleen inleven in het klimaat rond een opleiding, maar voel me ook thuis bij de medewerkers van een bedrijf.

Thema`s
Mijn belangstelling ging al vroeg uit naar taal: lezen, schrijven (mijn dierbaarste bezit was en is nog altijd mijn vulpen) en literatuur. Mijn tweede thema heeft met gezondheid te maken. Ik zette met grote gedrevenheid in mijn studietijd een winkeltje op voor biologisch-dynamische granen; nog altijd houdt me de vraag bezig hoe je je in het dagelijks leven het beste in balans kunt houden. Mijn derde liefde betreft mensen met als kernvraag: waar kom je vandaan en waar wil je naar toe? Deze thema´s spelen ook in mijn beroep als biografisch coach een belangrijke rol.

Vernieuwing door scholing
Mijn vierde thema is `leren te leren`. Hoe leer je als mens elke dag nieuwe dingen? Ik werk met dit thema met clienten en studenten, maar pas het ook op mezelf toe. Actieve intervisie met collega´s in Nederland en Duitsland prikkelt me tot voortdurende zelfscholing. Dit leidt tot nieuwe methodes en tot nieuwe ontmoetingen. Alleen zo lukt het me in praktijk te brengen wat ik ook mijn clienten voorhoud: op weg blijven!

Klik hier om naar mijn CV te gaan

Klik hier om naar mijn publicaties te gaan

This post is also available in: Duits

© inekevanderduyn.nl 2015 | webdesign studioPSdesign.nl