WORKSHOPS-TRAININGEN-banner-NEDERLANDS

Naast een individueel traject bied ik ook workshops en trainingen voor groepen aan. Het gaat hierbij om mensen die beroepsmatig met mensen werken of dat gaan doen. Bijvoorbeeld (toekomstige) leraren, kleuterleidsters, medewerkers buitenschoolse opvang, maar ook ondernemers, verzorgenden en toekomstige biografiecoaches.

Oriënterend gesprek
In een oriënterend gesprek gaat het om de vraagstelling van u als werkgever, docent of cursusleider. Waarnaar bent u op zoek? Wat wilt u dat uw studenten, medewerkers of cursisten leren? Welk traject zou hierbij passen?

Waarom biografieworkshops?
Wie met mensen werkt, ontdekt  waarschijnlijk dat het er allereerst vooral om gaat te begrijpen wat er in een ander omgaat. Dan moet je interesse hebben, luisteren, horen waar het echt om gaat. Wil je de levensloop van de ander kunnen bevragen of daar mee werken, dan is er meer nodig. Dan gaat het er om  inzicht te krijgen in hoogte-en dieptepunten van iemands levensloop, in de werking van crisissen en kansen, in ritmisch optredende processen en specifieke ontwikkelingskenmerken. Dat zijn stuk voor stuk spannende processen, waarbij meestal de interesse in de eigen biografie ook wordt wakker geroepen.

Trajectvoorbeelden:

1. Workshop ‘Levensfasen en eigen biografie’

Doel:  Leerkrachten, studenten of medewerkers leren de wetmatigheden kennen van de verschillende levensfases zodat ze die kennis kunnen inzetten in hun contact met cliënten, studenten, leerlingen en hun ouders en niet te vergeten hun naasten.

Middel:  Inspiratie door korte inleidingen;  door methodisch gerichte vragen gaat ook de eigen biografie leven en neemt het zelfinzicht toe.
Uitwisseling: in groepjes van drie à vier personen vindt er een intensieve uitwisseling plaats. Deze gesprekken helpen de dilemma´s in de eigen levensloop te herkennen, te relativeren of er iets mee te doen.

Duur: minimaal twee dagen, afhankelijk van groepsgrootte, leeftijd en behoeftes t.a.v. het werk.

2. Workshop ‘Mijn persoonlijke missie vinden’

Doel: studenten, medewerkers of cursisten komen er achter wat ze eigenlijk echt willen in hun leven en maken op basis daarvan concrete plannen

Middel: een methodisch programma, gericht op het individu, op basis van korte opdrachten

Uitwisseling: tussentijds vindt uitwisseling plaats in kleine groepen

Tijdsduur: minimaal twee werkdagen

Kosten

Workshops en trainingen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Op basis van uw doelstellingen kan ik een offerte voor u maken.

This post is also available in: Duits

© inekevanderduyn.nl 2015 | webdesign studioPSdesign.nl